top of page
Search
  • Live Lepperød

Årskavalkade 2021 med bilder fra Tolvsrød kultur & næring

Updated: Jan 11, 2022

Godt nytt år! Her kommer smakebiter på hva lokalforeningen Tolvsrød kultur & næring og lokalmagasinet Mitt Tolvsrød fikk til i 2021, korona til tross.

Leder i Tolvsrød kultur & næring, Pål Jacobsen fra Meny Tolvsrød (nederst til venstre), har styrt butikken og foreningen effektivt gjennom pandemien. Folksom med Pål Egeland i spissen (nr 2 på bildet til høyre) jobber med planer for utbygging og oppgradering av Tolvsrød sentrum.


Takk for det gamle og velkommen til et godt nytt år med Tolvsrød kultur & næring og Mitt Tolvsrød. Vi gleder oss til å ta fatt på det nye året og bidra til mer trivsel, lokal handel og hygge i vårt fantastiske nærområde.Tolvsrød fikk toppkarakter i Tønsberg kommunes rapport om miljøvennlige reisevaner i kommunen. Den viste at vi bruker nærmiljøet vårt mer enn andre til nytte og hygge, se her. Det er vi veldig stolte av.


Vi håper at det nye året blir bedre enn fjoråret og at pandemien endelig vil slippe taket i 2022. Det har allikevel stort sett vært et bra år for folk og næringsdrivende på Tolvsrød og omegn. Vi har besøkt og skrevet om mange virksomheter i lokalmagasinet Mitt Tolvsrød, som distribueres gratis til nærmere 10 000 husstander i Slagen fem ganger årlig. Bedrifter innen handel og håndverk, eiendom, restauranter, helse og velvære, kulturvirksomheter og frivillighet, you name it! Det er utrolig mye kreativitet i hele Slagen.


Noen av våre rundt 50 medlemsbedrifter: Aurorasenteret, Studio Balanse, Sport 1, Olsrød Café Villa Marco, Farnese Eiendomsforvandling, Vestfold Naprapati, MB-design, Øverland Interiørtekstiler, Petz med besøk av Våg frisør, Suser i sivet, Oseberg begravelsesbyrå og Olsrød optikk.


Se flere lokale medlemsbedrifter, lokalnytt og lokale arrangementer på våre nettsider her og meld gjerne inn din virksomhet eller deg som privatperson her.


Mye aktivitet, tross alt

Tolvsrød kultur & næring er en forening som skal sette fokus på lokal handel og kultur i Slagen. Vi ønsker å skape vekst for lokale virksomheter og et attraktivt nærmiljø for alle. Lojalitet til nærbutikkene, lokale næringsdrivende og frivillige organisasjoner er viktig for et godt lokalmiljø. På den måten sørger vi for at lokalbutikkene, lokale bedrifter og organisasjoner holder stand, til det beste for oss alle. Vi ønsker oss et trygt og levende nærsamfunn for lokalbefolkning og besøkende til Tolvsrød og omegn. Vi har satt oss som mål å samle alle lokale krefter i et stort fellesskap og bidra til et godt samhold lokalt. Med rundt 27 000 innbyggere kan vi godt kalle oss Tønsbergs største og kanskje viktigste "bydel".


I 2021 fikk Tolvsrød kultur & næring være deltaker på teams som innbyggerstemme til Tønsberg kommune og politiet. Vi skulle komme med våre forslag og gi innspill til en tryggest mulig sommer på Tolvsrød for barn og unge. Det kom inn mange gode forslag, og tilstedeværelsen av trygge voksne på strender og på steder der ungdom ferdes, var ett av de viktigste. Rett før jul inngikk vi også et samarbeid med Tønsberg inkluderer, som skal hjelpe folk ut i arbeid og skaffe aktuelle jobbkandidater til næringsdrivende i Slagen. Det gleder vi oss til å ta fatt på i 2022!


Tolvsrød kultur og næring er i vekst og vi teller nå rundt 50 medlemmer fra ulike handels- og næringsvirksomheter og frivillige organisasjoner rundt omkring i Slagen. Gjennom fjoråret klarte vi, Korona til tross, å gjennomføre flere handels- og markedsdager lokalt. Vi arrangerte blant annet Høstmarked og Barnas dag til Tolvsrøddagene i september (som normalt finner sted i juni). Her fikk barn og voksne møte speidere fra Tverved og Oseberg, Søndre Slagen skolekorps, Søndre Slagen menighet, ploggerne på Tolvsrød, samt flere næringsdrivende med infostands og markedsboder av alle slag.

Tolvsrøddagene ble i fjor til et spennende høstmarked med barna i front.

Noen av våre medlemmer hadde infostands og markedsboder på Tolvsrød Torg under høstmarkedet: Tapio´s brannservice, Slagen elektriske og Teft Installasjon (i samme bås), Roede-damene, Saga regnskap og rådgivning, birøkter Arno og Aashilds bamser og strikk.


Ploggerne gjorde en avslutningdans til ære for gjenåpningen av Norge (før ny runde til jul...).


Julemarked i kulde og kos

Vi rakk også et trivelig julemarked i kulde og kos på Tolvsrød Torg med lokal julehandel i nærbutikkene. Dessverre kom frk. Korona snikende igjen, så da måtte vi avlyse innendørs juleverksted og juletregang. Heldigvis kom nissekusinene (Tolvsrødnissen var blitt syk) med julegodteposer til mange glade barn. Rundt 50 nisseposer ble til overs og de ga nissen til Barneverntjenesten i Tønsberg kommune, som gjør en fantastisk innsats hver jul og deler ut 250 julekasser med mat og gaver til vanskeligstilte familier.


Julemarked på Tolvsrød Torg med fotoshoot, utendørs juleverksted og koselige markedsboder som disse i midten; den greske julekortfamilien Taxidou, finsnekker Yeswood og fiskogsjomat.no, som serverte smaksprøver på kvalitetsfisk. Nissekusinene nederst delte ut julegodteposer til barna og Barnevernstjenesten (til høyre) fikk overskuddet til sine julekasser til vanskeligstilte.


Merkedager og konkurranser

Tolvsrød kultur & næring og Mitt Tolvsrød hadde flere fine aktiviteter og konkurranser gjennom fjoråret. Merkedagene våre er viktige å ta vare på. Fastelavn, morsdag og Valentine falt på samme dag i fjor og ble behørlig markert med fastelavnsris og fastelavnsboller i lokalet på Tolvsrød Torg med utdeling av fløyelshjerter til heldige vinnere. Vi arrangerte flere konkurranser i 2021, blant annet fotokonkurranse med motiver fra Slagen, Valentinhjertekonkurranse og påskeleker for leserne.


Da 17. mai komiteen i Tønsberg valgte å avlyse barnetoget i byen, ble det 17. mai markering på Tolvsrød Torg i stedet. Vi fikk besøk av flotte veteranbiler og andre spesielle kjøretøy fra Tønsberg Automobilklub og Søndre Slagen skolekorps spilte høytidelig nasjonalsanger for oss i regnværet. I fjor hadde vi spesielt fokus på lokal plogging og det vil vi fortsette med gjennom 2022. I juli arrangerte vi ploggekonkurranse for barn og det var ikke lite de fant i et ellers velstelt nærmiljø. Plogging betyr å plukke søppel og jogge, og det er bra for både helsen og nærmiljøet, ikke minst er det gøy for både barn og voksne.


Renate Superfixer og Guro Bakermester, to flinke frivillige i Tolvsrød kultur & næring, markerte morsdag, Valentine og fastelavn på beste måte.


I vår fotokonkurranse med motiver fra Slagen, stakk Ida Simonsen av med seieren med et bilde av en frossen brygge på Bogen. Fotograf Tarand Krogvold var juryformann. Kusinene Tuva, Hanna, Vilma og Sofie vant plogge- (søppelplukkejogge) konkurransen vår. Renate Superfixer delte ut påskekurv fra Meny til Mette og barnebarnet Leah, som vant Påskelekene 2021. Renate vant et fløyelshjerte til kjæresten på Valentine. 17. mai ble markert med vetaranbiler på Tolvsrød torg og Søndre Slagen skolekorps, som fikk varme seg mellom slagene i "butikken vår" øverst på torget.

Vil du bli med i Tolvsrød kultur & næring?

Alt dette og annet lokalnytt kan du lese mer om på våre nettsider www.mitt-tolvrod.no

Registrer deg gjerne for å motta våre nyhetsbrev her.

Følg oss på Facebook her og mitttolvsrod på Instagram


Har du lyst å bidra til et trygt og levende lokalmiljø som frivillig eller har du andre spørsmål eller innspill, ta kontakt med Live på post@mitt-tolvsrod.no


Les mer om Tolvsrød kultur & næring og meld deg gjerne inn, enten som virksomhet eller privat person her.


Her er syv gode grunner til å melde seg inn! Vi ønsker alle lokalpatrioter og virksomheter innen kultur, næring og frivilligheten hjertelig velkommen som medlemmer i Tolvsrød kultur & næring!211 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page