top of page
Search
  • Live Lepperød

En smak av Thailand på Råel

Updated: Apr 5, 2022

- Jeg måtte bare kjenne på den gode smaken igjen, den lever fortsatt på tunga mi, sa

kunden. Hun hadde fått smaken av Thailand på en firmafest og allerede uka etter kom hun

innom Ton Kao for påfyll.


Subap Engebakken som driver Ton Kao har mange faste kunder.


Det er mange som har fått smaken av Thailand på Ton Kao på Råel. Subap Engebakken som driver Ton Kao har mange faste kunder. Noen henter middag fast en gang i uka, enkelte kommer innom flere ganger i uka. - En gang kom en ung mann innom og hentet mat tre ganger på samme dag, forteller Supab og ler. Hun spør alltid hvor kundene kommer fra. De fleste er lokale, men de kommer også fra byen, Nøtterøy, Eik, Melsomvik, og til og med en fra Holmestrand.Take Away, catering og fast food

Supab har drevet take away og catering på Øvre Råel siden 2019 . Før det drev hun catering med tradisjonell thaimat i mindre skala for venner og bekjente. Det var så vellykket at hun bestemte seg for å utvide. Muligheten bød seg da de gule husene på gamle Rød gård kom for salg.


Nå har virksomheten fått nytt kjøkken og utleveringssted i uthuset på gården og tre ansatte kokker, som håndterer take away og catering til selskaper, events og jubileer.

– Vi kan levere mat til mange, opp mot 200, og til alle anledninger. Vi trenger bare litt tid til forberedelser, sier Su.

Take away og catering restauranten har akkurat tatt i bruk en mer miløvennlig emballasje, som gjør det sikrere å tranportere maten og enklere for kunden å varme den opp.


Planene framover er å satse på noen fast food retter direkte over disk. Ulike ferdigretter som vil variere fra uke til uke; som wok, thaigryter, vårruller og chop suey.


Lokal familiebedrift

Ton Kao har åpent alle dager i uken. Det er en lokal familiebedrift, som ganske raskt har vokst seg større. Sønnen Carl Petter på 17 hjelper til når han kan i ferier og helger, og mannen Andor er en ivrig støttespiller. Akkurat denne fredagen installerer han temperaturvarslingssystem er i alle kjøleskap og frysere. Han jobber som skipsingeniør, men er også håndlanger for Su og sjåfør når det trengs. Etter korona har det vært utfordrende å skaffe enkelte råvarer. Disse må ofte hentes på lager i Oslo. Andre utfordringer i hverdagen er dyr strøm og gass. Det legger et stort press på den lokale virksomheten.

- Vi er takknemlig for at vi har så mange fornøyde kunder. De hjelper oss langt på vei, sier Su. – Jeg er egentlig litt overrasket over at det er så mange eldre som liker maten min.

Jeg trodde kanskje thaimat var for de yngre, legger hun til.

Det er tydelig at Supabs thaimat faller i smak hos de aller fleste. - Jeg har bare hatt to småmisfornøyde kunder og den ene kom tilbake med en ny bestilling etter kort tid. Da ble jeg glad, smiler Su.


I det nye kjøkkenet har hun tent gasskomfyren og fargerike grønnsaker freser velduftende i pannen. Ton Kao Takeaway har akkurat åpnet dørene og dagens bestillinger har begynt å komme. Supab gleder seg til hver dag på jobb og er klar til å ta imot kunder fra nær og fjern.

93 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page