top of page
Search
  • Live Lepperød

Bydelsutvikling: Er du den rette for Tolvsrød torg?

Bakeri og restaurant, utleielokaler, markedsplass og kulturaktiviteter er bare noen av funksjonene det nye grendehuset på Tolvsrød skal ivareta. Er du den rette til å drive og utvikle dette konseptet?

Planene for Tolvsrød torg begynner å finne sin form. Små lokale butikker plassert på bakkeplan langs en skjermet gågate. Bolighus med fasader av treverk i jordnære naturfarger. Gangveier av armert betong med grønt gress.

Et nærmiljø med minst mulig biler. Det skal være grønt og miljøvennlig. Tolvsrød torg skal framstå som en liten landsby, ikke et kjøpesenter i tradisjonell forstand.

Midt i det som skal bli gågate i Knoppveien foran dagens Extra, er grendehuset plassert. Visjonen er at det skal bli en møteplass for beboerne og befolkningen i nærområdet, og besøkende. Grendehuset skal være midtpunktet på stedet og et multifunksjonshus for alle anledninger, åpen for alle som bor på Tolvsrød og omegn, ja i hele Slagen.


- Tanken er at lokalbefolkningen skal finne sitt «andre hjem» her. Vi ønsker oss en restaurant og bakeri, som er åpen hele uka, på kveldene og i helgene. Et lite torg med uteservering er tegnet i tilknytning til grendehuset med ballløkke og lekeplass i umiddelbar nærhet. Dessuten vil vi ha utleie av selskapslokaler og møterom i huset, forklarer leder i

Folksom, Pål Egeland. Han ramser opp flere aktiviteter som kan være aktuelle for det nye grendehuset; bokbad, fotballkamper, strikkekvelder, vinkurs og utendørs markeder. Grendehuset skal helst syde av liv og aktivitet hele uka.


Søker herr og fru Tolvsrød

Nå er eiendomsutvikleren på jakt etter noen som kan drive og utvikle grendehuset på bred front med ulike servicefunksjoner. Det er fortsatt en god stund til «huset» står ferdig, men de nye driverne skal få være med å påvirke tidlig i prosessen både i forhold til funksjoner og driftsmodell. Folksom er åpen for det meste, men ønsker seg ikke et kjedekonsept!


- Ideelt sett er vi på jakt etter «herr og fru Tolvsrød». Noen som brenner for lokalsamfunnet, evner å tenke helhet og se mulighetene for det nye grendehuset. Det trenger ikke være et par eller en enkelt person. Det kan godt være et selskap. Vi er først og fremst på jakt etter noen med den rette innstillingen og driven, utdyper Pål.

Han viser til kvaliteter som engasjement, service, visjoner, kreativitet, arbeidskapasitet, personlighet – alle disse kriteriene teller. Folksom og Coop er villig til å investere mye i å tilrettelegge for den rette driveren. Viktigst er det at vi har tro på forretningsplanen og konseptet. De ønsker seg en profesjonell samarbeidspartner, som kan være med å utforme servicefunksjoner og tjenester for grendehuset og utvikle totalkonseptet for Tolvsrød torg. Basiskravene som stilles er drift av kafé, bakeri og servering, booking av møterom og selskapslokaler. Mulighet for å drive servicekontor for boligene på torget. Tilrettelegge for spennende arrangementer. Fleksible åpningstider. God service.


Samlende og sosial møteplass

Det nye grendehuset skal virke samlende for lokalbefolkningen og være en sosial møteplass, også på kvelder og i helger. Grendehuset skal fremstå som den gode, gammeldagse møteplassen på landsbyens torg med restaurant, bakeri, markedsplass, lekeplass, flyttbar kulturscene, uteservering og utendørs aktiviteter.

Utviklingssjef Ingmar Swanink, adm.dir. Pål Egeland, markedskoordinator Henriette Throndsen og vaktmester Dag Sørensen i Folksom.


- Vi ønsker oss et grendehus og et torg som har plass til ulike kulturarrangement. Vi ønsker å skape noe personlig, samlende og særegent, nikker Pål engasjert og gir oss et framtidsvisjon fra Tolvsrød Torg og grendehuset på tampen.

- Se for deg beboeren som kommer innom en søndag formiddag, tar en kopp kaffe med en bekjent på torget og kjøper ferske kanelsnurrer med seg hjem i en brun papirpose. Der har du det!


Drømmer du om å drive grendehuset på Tolvsrød Torg eller er du interessert i å vite mer? Ta kontakt med eiendomsutvikleren på hei@folksom.no


Fakta Tolvsrød Torg:

  • Tomteareal: 14 000 m²

  • Boligareal: ca. 9 500 m²

  • Antall boliger: 90-120

  • Areal næring og tjenesteytende: 5-6 000 m²

  • Byggestart: Høsten 2022

  • Ferdigstillelse: planlagt 2026

  • Parkering: på bakkeplan og i parkeringskjeller under området542 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page