top of page
Search
  • Live Lepperød

Finsnekker Jenssen i Yeswood Bua på Nedre Råel

Updated: Nov 29, 2021

Bli kjent med Jens Nilssen. Han mistet hukommelsen etter en arbeidsulykke som ung mann. I dag driver han eget møbelsnekkerverksted og har håndverksutsalg fra Yeswood Bua på Nedre Råel.

Jens Nilssen driver en unik håndverksbedrift og tar på seg små og store oppdrag innen møbelsnekring, møbelopppussing og interiørløsninger ute og inne. Vinteren i 1999

Jens Nilssen er 19 år og lærling i plate og sveisearbeid for

H. Henriksen Mek. Sammen med en erfaren kollega skal han montere et renseanlegg i Målselv. De to befinner seg høyt oppunder taket, da platen Jens står på plutselig løsner. Han faller seks meter ned og lander tungt på alle fire og knuser begge knærne. I det han snur på hodet og ser opp, kommer en jernrist seilende etter. Den treffer ham rett i pannen. Kollegaen, som har stått og vaklet på en løs takplate, detter deretter rett oppå Jens. Han klarer seg relativt bra, men Jens blir hentet med militærhelikopter og kjørt til Universitetssykehuset i Tromsø. Da han våkner, er minnet borte. Han kjenner hverken igjen stemmen til mor eller kjæresten på telefonen, og han husker omtrent ingenting fra oppveksten. Men ett minne dukker opp til stadighet. Han ser seg selv som liten gutt, sitte i skjul under piletreet i hagen. Det er et godt minne. Det er da han bestemmer seg for at han vil arbeide med treverk og skape noe med hendene. Det blir en lidenskap.


Lidenskap for tre

Det er 22 år siden i dag. Minnet er fortsatt ikke tilbake for fullt, men drømmen om et eget snekkerverksted er endelig oppnådd. I 2018 startet han Yeswood, en møbelsnekkerbedrift, som designer håndlagde og rustikke møbler, håndverk og interiør i tre.

- Jeg elsker treverk. Det er blitt en lidenskap for meg. Tre skaper mer liv i rommet og det er et fantastisk materiale å jobbe med. Spillet i treverket blir bare finere og finere jo mer du pusser og oljer det, smiler Jens, og legger til at pizzaen faktisk smaker bedre når den ligger på en oljet trefjøl.

Jens ble nominert til Årets hyggeligste håndverker i 2021, som en av tre snekkere.


Trearbeid var hobbyen hans i mange år. I årene etter fallet jobbet han med ulikt arbeid, fra barnehage til skiltbransjen, og etterutdannet seg til teknisk tegner. Men det var snekkerarbeidet som sto hjertet nærmest.

- Drømmen om eget snekkerverksted sto levende for meg i alle år. Jeg tatoverte til og med to piletrær over hele ryggen, for ikke å glemme i hvilken retning jeg skulle gå, smiler Jens.

Han er endelig kommet fram til sitt rette element. Møbel-

snekkeren lager unike møbler på oppdrag, og skaper

interiør-løsninger hos kunden, enten det er hjemme hos private eller for bedrifter. For øyeblikket jobber han med en dobbel gyngestol i ask.


- Jeg liker å skape møbler og interiør med en rustikk følelse. Kunden bestemmer. Jeg designer ut fra kundens ønske eller med frie tøyler under prosjektet, forklarer Jens.

Hjemme på Nedre Råel åpnet han nylig Yeswood Bua, hvor han selger fjøler, hyller, vinstativ, koppeholdere, hundeskåler og andre bruksgjenstander i tre. Det er fine gaver, som er spesielt koselige å gi bort.


Ung familiebedrift: Una, Markus, Luis og Jens.

Ung familiebedrift

Yeswood er en ung familiebedrift. Med seg på laget har Jens kona Una, som står for markedsføring og kontorarbeid. Paret traff hverandre nyttårsaften i 2013 på fest hjemme hos Jens. Una var fersk i Norge, nyinnflyttet fra Latvia. Sammen har de to små gutter; Markus og Luis. I dag er de hjemme fra barnehage og SFO, litt småspjuskete begge to.

- Hun skal ha mye av æren for at jeg turte å satse på Yeswood, roser Jens.


De tre årene som har gått siden oppstarten har vært spennende, men ikke bare enkle. Særlig vår og høst i år ble vanskelig, med økte materialkostnader og forsinket import av treverk fra utlandet. Han mistet flere oppdrag og var nær ved å gi opp. - Jeg fikk et tips fra regnskapsfører: Vær åpen og ærlig mot kundene, Vis at du er sårbar, forklar situasjonen og si at du trenger mer jobb. Det virket, forklarer Jens, som fikk flere oppdrag på kort tid. Plutselig var pågangen stor igjen.


Årestativene Jens laget til roeren Olaf Tufte til OL i Beijing fungerte optimalt. Nå lager han dem også til bruk for hageredskap.

Finsnekker for Olaf Tufte

Ett oppdrag er han spesielt stolt av. Det var Yeswood som spesialdesignet årestativene til konkurranseroeren Olaf Tufte til OL i Bejing. Kravet var at de måtte være sammenleggbare og lette. - De fungerte optimalt, og nå lager jeg dem også til bruk for hageredskap, påpeker Jens og viser stolt fram stativene i Yeswood Bua. Han har fått et nytt oppdrag fra Tufte. Han skal lage vinkjeller, ølkasser og spekefjøler til selskapslokalet på låven – av treverk som ble felt for over 50 år siden på gården.


Finsnekkeren er opptatt av miljø og redesign. Det gir mening å gjenbruke gammelt treverk, «freshe» opp møbler og skape noe nytt av det gamle. Mens han pusser, oljer og lakker, ser han for seg møbelhistorien bak: «Hvem spiste ved bordet i flammebjerk?» - Det er mye spennende historie i gammelt, godt treverk, smiler Jens og ønsker velkommen til Yeswood Bua.

Yeswood Bua, Kometveien 14, Nedre Råel

Åpningstider: mandag til fredag fra16-20 (1. nov. - 21. des) ellers ved SMS forespørsel: 917 50 122

Julemarked på Tolvsrød 25. – 26. november 2021

Yeswood har salgsbod julemarkedet på Tolvsrød Torg

Følg Yeswood på Facebook • www.yeswood.no


Velkommen til Yeswood Bua i Kometveien 14 på Nedre Råel.


Jens i Yeswood Bua.

En vakker, dobbel gyngestol i ask.


Brikker, koppeholdere, fjøler, skåler og fat. Jens har unike gaver de fleste vil sette pris på.

98 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page