top of page
Search
  • Live Lepperød

Turstier i Slagen: Fuglekassestien på Ilebrekke

Updated: Aug 24, 2021

Tar du turen langs Fuglekassestien ved Ilebrekke kommer du til Det hvite hus. Der bor det en stor gjøk som twitrer dag og natt.


Fuglekassestien ved Ilebrekke har allerede rukket å bli et godt besøkt lokalt fenomen. Langs stien henger det fuglekasser i alle varianter, noen enkle og andre mer luksuriøse. I en av de fineste fugleboligene bor det en stor gjøk som twitrer dag og natt. Det er gjøken i det hvite hus, utvilsomt inspirert av den amerikanske presidenten og hans fornemme bolig i Washington. Også småfuglene vil bo fint!


- Det hvite hus er en tro kopi av presidentens hus, og har solcelle som lyser opp om kvelden, kan Stein Inge Lunde fortelle. Det er han som har laget alle de fine fuglekassene langs stien. Han har vært meget produktiv og har til sammen snekret nærmere 50 fuglekasser i ulike farger og former. Alle er solid bygget og pyntet med morsomme detaljer og sitater til glede for turgåerne. Her er mat- og vinhus, postkontor, barnehage, bensinstasjon og ambassader. Småfuglene skal ikke mangle noe. Og at de trives er det ikke tvil om. De har funnet sine favorittbo og snart kommer avkommet.

- Det er nå 45 fuglekasser langs stien og ca 10 egg i snitt i 40 av dem. Det blir rundt 400 unger det, forteller fuglekassebygger´n stolt.Fuglekassestien er lett tilgjengelig for alle og stort sett enkel å ferdes på. Stien strekker seg om lag 6,5 km gjennom skog og mark og dekker utmarken til fire grunneiere. De har alle sagt ja til de flotte fuglekassene langs stien. Et besøk i Det hvite hus er ikke vanskelig å få til. Fra byen kjører du Åsgårdstrandsveien eller Gauterødveien forbi Kiwi helt til enden. På venstre side et stykke før rundkjøringen til Maxbo går det en grusvei som heter Ingrids vei inn i skogen. Ta til høyre på stien som begynner der. Hils gjøken!
637 views1 comment

Recent Posts

See All

1 Comment


Live Lepperød
Live Lepperød
Sep 22, 2021

Morsomt å gå på Fuglekassestien i Ilebrekkeskogen!

Like
bottom of page