top of page
Search
  • Live Lepperød

Mitt Tolvsrød fotokonkurranse: Blinkskudd fra Slagen

Updated: May 10, 2021

Ida Simonsen tok dette stemningsfulle bildet som gikk helt til topps i fotokonkurransen til Mitt Tolvsrød kultur & næring. Les om vinneren og se de andre blinkskuddene fra Slagen her.

Foto: Ida Simonsen

Jeg er alltid på jakt etter det umiddelbare, førsteinntrykket et foto gir - fotograf Tarand Krogvold

Ida Simonsen er nokså nyinnflyttet Tolvsrødboer og en ivrig amatørfotograf. Hun fikk sitt første kamera da hun var 12 år og har vært en ivrig fotograf i snart 50 år. Det har blitt tusenvis av bilder og nærmere 300 fotoalbum. Vinnerbildet tok hun en frossen vårmorgen av en ensom brygge på Nedre Bogen med utsikt mot Vallø.


- Jeg elsker å ta bilder av naturmotiver i Slagen, særlig nede ved sjøen. Jeg går som regel tur hver morgen, da er lyset så vakkert og det blir så fine bilder, forteller Ida.


Ida Simonsen med vinnerbildet og fotograf Tarand Krogvold.


Og nettopp stillheten og den varsomme stemningen i fotografiet var grunnen til at juryen falt for bildet.


- Jeg er alltid på jakt etter det umiddelbare, førsteinntrykket et fotografi gir. Jeg ble grepet av stemningen i Idas bilde, lyset og fargene. Det var en klarhet og en tydelig komposisjon i motivet, roser juryformann Tarand Krogvold.


Hun er mangeårig fotograf med eget fotostudio; Watch Studios, som inntil nylig holdt til på Vallø. Sammen med styremedlem Britt Edvardsen i Tolvsrød kultur & næring og redaktør Live Lepperød i Mitt Tolvsrød magasin, har hun sett gjennom mange bilder som kom inn til fotokonkurransen. De var av noe varierende kvalitet, men det er tydelig at det er mange flinke amatørfotografer i Slagen, mener juryen.


Stillheten etterpå

Ida flyttet til Tolvsrød fra Drøbak sammen med familien sin i 2016. Siden har det blitt mange foto av skog og sjø i hele Slagen. Hun liker stillheten når hun går tur alene og står gjerne og venter på soloppgangen for å fotografere øyeblikket. Det gir håp.


Hun har hatt mange tunge stunder med sykdom i familien gjennom mange år, og har skrevet en bok om stillheten etterpå illustrert med egne fotografier.

- Jeg har lært meg å akseptere tingene som de er. Det nytter ikke å løpe etter det som var, det er bedre å se etter det som kommer, smiler hun og gleder seg over å få bildet sitt på forsiden av lokalmagasinet Mitt Tolvsrød.


NB! Fotograf Tarand Krogvold har gitt bort et print av vinnerbildet til Ida, og tilbyr rimelig print til alle deltakerne i fotokonkurransen. Ta kontakt med tarand@watch.no

Foto: Else Berit Persson


Foto: Mona Auke

Foto: Marit Hellesvik


Foto: Kjersti Meyer

Foto: Ida Simonsen

Foto: Turid Gjersøy

Foto: Inger Eli Nedre Flo

Foto: Didrik Wiig-Andersen


Foto: Ida Simonsen

Foto: Ida Simonsen


Foto: Christian Prytz

Foto: Turid Gjersøy


Foto: Christian Berg-Henry


Foto: Linda Edwards

Foto: Stig A. Nilsen


Foto:Marcus Andaur


Foto: Ida Simonsen


Foto: Anne Nilsen

93 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page