top of page
Search
  • Live Lepperød

Julekasser til utsatte barnefamiler med bidrag fra næringslivet og Tolvsrødnissen

Marita & Co deler ut 250 julekasser med støtte fra det lokale næringsliv i Tønsberg. Tolvsrødnissen har donert nissegodteposene som ble til overs etter julemarkedet.

Tolvsrøddamene Toni Nesheim Karlsen, Henriette Arnesen og Marita Kruse-Moss fra Barnevernet i Tønsberg, sørger for at det blir jul for vanskeligstilte familier også i år.


I bystyresalen i Tønsberg rådhus er det hektisk aktivitet. Seks dedikerte ansatte er i full sving med å fordele julegaver fra næringslivet i ulike julekasser til barnefamilier i en vanskelig livssituasjon. 52 nissegodteposer fra Tolvsrød kultur & næring, som ble til overs etter julemarkedet, er nå i trygge hender.

- Dette var veldig gøy. Nisseposene kom som bestilt! Vi skal fordele godteposene i julekassene til trengende småbarnsfamilier i hele Tønsberg, sier en fornøyd Marita Kruse-Moss, avdelingsleder for mottak og forebyggende team i Barnevernet i kommunen.


Line Skotte, Marita, Henriette og Hanne Gundersen i Barnevernstjenesten gleder seg over nissegodteposene fra Tolvsrødnissen, som vil få plass i julekassene til sårbare barnefamilier.

Gaver fra næringsliv og frivillige

250 julekasser står allerede pakket og klar for utdeling til sårbare familier. Flere har kommet for å hente julekassene sine med matvarer og julegaver, opplevelser og gavekort. Det er ikke småtteri i julekassene!


Julekassene tilpasses nøye hver enkelt familie. Kassens innhold kryssjekkes for alder, kjønn, interesser og familiens julegaveønsker. Maritas juleteam prøver å gi julekassene et mest mulig personlig preg. Det skjer i samarbeid med det private næringsliv og frivillige organisasjoner i Tønsberg.


- Næringslivet og frivilligheten har bidratt med flotte julegaver og donasjoner, smiler Marita takknemlig og ramser opp rause bidragsytere som Bjarøy, Meny Tolvsrød, Aurorasenteret og flere frivillige aktører som Lions, Røde Kors og Sanitetskvinnene. Bare for å nevne noen.


Utenfor rådhuset i Tønsberg står folk og venter på at kassene skal bli klare for henting. Maria Holte Engesveen fra Byskogen skole skal hente 20 julekasser til vanskeligstilte elever.


Førjulstradisjon til vanskeligstilte

Julekasseutdelingen er blitt en årlig førjulstradisjon syvende året på rad. Det er det mange som gleder seg over. Julekassene kommer godt med. - Familiene sliter ofte med rus, psykisk helse eller fattigdom, og har ikke ressurser til å feire jul med dyre gaver og innkjøp, forklarer Marita.


Marita og teamet er glad for å kunne bidra. Barnevernet jobber med familiene året i gjennom og med forebyggende arbeid på skolene for å ta i mot barn og unge som sliter. De kjenner hvert enkelt familie godt og vet hvor «skoen trykker».


- Vårt oppdrag er å kunne gi riktig hjelp til rett tid. Julekassene er et kjærkomment tilskudd til familiene før jul, noe både barn og voksne gleder seg over, smiler Marita. Hun retter en stor takk til alle lokale bidragsytere som sørger for at det blir en riktig god jul i vanskeligstilte hjem også i år.356 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page