top of page
Search
  • Live Lepperød

#PloggingSlagen: Niklas og Aurora på ploggetur

Updated: Aug 24, 2021

Søskenparet Niklas og Aurora plogger (plukke søppel + jogge) for å gjøre det pent i nabolaget. En stavplukker, en plaspose og plasthansker er alt de trenger. Bli med du også, da vel! #ploggingslagen

Se video av Aurora og Niklas på sin første ploggetur.


KONKURRANSE I JULI: #Ploggingslagen - Mitt-Tolvsrød.no

Skal vi gjøre noe gøy og meningsfullt sammen i ferien? Det trenger ikke ta lang tid.

Vi trenger bevegelse og komme oss ut, uansett vær. Så hvorfor ikke gå ut å plukke søppel samtidig som du jogger eller går.Niklas og Aurora bretter poser med antibak og plasthansker til å ha med på ploggetur.

Aurora og Niklas har tatt på seg "ploggeskoa" og tatt med "plukkestaven" for å sjekke om det er sant at det ligger så mye søppel i nabolaget. Og som dere ser av bildene, det var ikke lite søppel de fant på en kort ploggetur. Søsknene har plogget både på Tolvsrød og på Ringshaugstranden. Og jammen fant de litt av hvert. Det rareste Niklas fant var deler av noen dykkebriller og Aurora fant flere tomflasker og en hundepose med bæsj i! - Skikkelig ekkelt altså, mener Aurora.

Begge to har ordnet seg med enkelt ploggeutstyr – en plasthanske til å ha på hånden (eller en plukkestav), en vanlig plastpose til å putte søpla opp i og en liten serviett med antibakk til å tørke seg med. Når utstyret brettes sammen inne i posen, blir det så lite at man kan

ha det i lomma på shortsen. Så tar man det frem når man finner den første søpla og bærer posen med seg til den er full og ploggeturen er slutt, eller så kan du ta fram en ny liten, sammenbrettet pose og plogge mer.

Dette er ikke noe sak. Aurora har allerede startet sin ploggekampanje som heter Søppelpatruljen med sin venn. Og Niklas har sin egen patrulje. – Jeg tar opp søpla når jeg ser den jeg, sier Niklas.

Hva er vel mer moro for oss voksne enn å ta en ploggetur med barna? og høre hva de sier om søppelet de finner og hvilke historier som kommer frem av dette. Ikke minst alle spørsmålene de stiller. Dette er virkelig kvalitetstid sammen med de beste, tenker vi i Mitt Tolvsrød.


KONKURRANSE I JULI: Vil du bli med? Les mer og registrer deg her. Ta med deg en venn, familien din, hunden din. Hva finner du og hvor mange kilo blir det? Summer og se hvor mye du plukker ila 4 uker. Under den festede artikkelen på Facebook kan dere kommentere med bilde, kilo og gjerne området der du/dere har ryddet. Jo flere ganger du kommenterer, desto større er sjansen for å vinne. Hjelp oss gjerne med å tagge en venn slik at flere blir med på denne kampanjen #ploggingslagen – Mitt Tolvsrød.


Dette trenger du av utstyr:

Plasthanske eller plukkestav (fås på Biltema)

Plastpose

Antibakkserviett

Koffertvekt/vekt til å veie søpla

Har du en skritteller, er det også gøy å få høre om


Hver søndag trekker vi en vinner av en deilig overraskelse og en hovedvinner til slutt. Ta bilde av søpla du finner og gjerne hyggelig bilder av ploggeteamet, om du vil dele det med oss enten på Facebook eller på #ploggingslagen

Og alle barn – husk å følge med på syklister og biler når dere er ute og plogger

Vi i Mitt Tolvsrød ønsker alle barn og voksne en riktig god og trivelig sommer!

Lykke til!20 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page