top of page
Search
  • Live Lepperød

Kjærestepar på Valentine: Alexander + Tale = sant

Updated: Apr 5, 2022

Hva tenker det unge kjæresteparet om kjærligheten, hverandre og framtida sammen? Hva er det beste og hva er det verste? Hvordan møttes de og hva var det egentlig som sa klikk?

Alexander Lunder Føyn og Tale Lepperød Rushfeldt er kjærester og samboere. De sitter tett i tett på benken med armene tvinnet i hverandre. Praten går lett og ledig med små kjærlighetserklæringer og heftige diskusjoner innimellom. Litt uenige, men mest enige, tross alt. De har vært kjærester i fem år og samboere i snart tre år. Nå har de akkurat kjøpt seg hus, et liten bolig mellom to praktvillaer i byen. Helt perfekt størrelse for et ungt par i etableringsfasen. Det er kort vei til jernbanen for Alexander som pendler til jobben i Oslo. De er begge 26 år og begge er utdannet bibliotekarer ved OsloMet.


Hvordan møttes dere? Alexander: Egentlig møttes vi på Meny Farmandstredet. Jeg jobbet deltid i kjøttdisken, Tale i bakeriet. Vi var så vidt på hils. Men det var først da Tale som kom bort til meg første dag på studiene, at vi oppdaget hverandre på ordentlig.

Tale: Det var fadderuke og vi hang sammen hele uka. Det rare var at jeg noen dager før hadde tenkt at det hadde vært koselig med en kjæreste; f.eks. en gutt omtrent på min alder, helst en jeg kjente litt fra før og gjerne en fra Tønsberg. Alexander er fra Teie og jeg fra Husvik. Så jeg fikk alle tre ønskene oppfylt – og mye mer.


Hva var det som sa klikk?

Alexander: Vi «bonda» på at vi likte samme filmer, serier og memes på Internett. Litt sære ting. «Endelig ei som tenker som meg», tenkte jeg. Det er ikke mange jenter med den interessen. Humor er viktig! Vi ler av de samme tingene.

Tale: Jeg ler av Alexander også. Han er litt klovn innimellom, litt for mye av og til.

Vi er glad i bøker og musikk, selv om vi har forskjellig smak. Alexander liker Black Metal, det gjør ikke jeg. Men vi har en sang som er vår; Everywhere av Fleetwood Mac.


Hva er det beste og verste ved hverandre? Alexander: Tale er lett å prate med, veldig løsningsorientert og seriøs på en god måte. Stort sett optimistisk. Roligere enn meg, helt til hun blir sint. Da blir hun skikkelig hissig og bruker henda som en italiener! Tale: Alexander er omsorgsfull. Han passer på folk rundt seg, at alle har det bra. Han er økonomisk og nøyaktig, men så detaljorientert at han kan bli stressa - da blir jeg det også.


På en benk ved et hjertetre med roser på Tolvsrød.

Er dere romantiske?

Alexander: Jeg vil si at vi er hverdagsromantiske. Vi liker å kose og klemme, men det er sjelden vi gir hverandre gaver og oppmerksomhet utenom på bursdagene. Tale: Jeg har fått blomster fra deg én gang i hvert fall... kan gjerne få det oftere. Det hender vi gir hverandre kort på Valentine. Det er koselig.


Hvordan ser framtida ut?

Alexander: Tja, det er mye som er usikkert. Tale: Det er jo ikke sikkert vi klarer å holde sammen da. Tiden vil vise... (Neida, bare tulla!)

Alexander: Nå kjente jeg at jeg ble litt lei meg når du sa det. Det må være et godt tegn. Vi har aldri hatt verdikonflikter, bare småkrangling og aldri noe alvorlig.

Tale: Det skal nok gå bra. Vi ønsker oss jo barn, men kanskje ikke riktig ennå. Tenk deg en liten mini-Alexander eller mini-Tale...


Hva med kjærligheten? Alexander: «She´s a keeper», sa mamma første gang hun møtte Tale. Det er jeg glad for. Tale er den fineste jeg vet om og jeg lengter etter henne når vi er fra hverandre. Tale: Alexander er min beste venn og kjæreste. Brikkene falt på plass når jeg møtte ham. Vi er fortsatt nyforelska...i hvert fall innimellom... De to nyforelskede ser på hverandre og ler, og gir hverandre en god og varm kjæresteklem.Tale og Alexander er hverdagsromantikere, men kan godt markere Valentine.

------------

Alle hjerters dag

Valentinsdagen, også kalt Alle hjerters dag, feires 14. februar. I følge legenden er dagen viet til St. Valentin av Roma som levde under den romerske keiser Claudius II, 270 e.Kr. Det sies at Valentin ble fengslet fordi han viet soldater og ikke avsverget seg kristendommen, slik keiseren forlangte. Før han ble henrettet, skal Valentin ha skrevet et avskjedsbrev til sin kjære Julia og undertegnet med «… fra din Valentin». Derav kommer skikken med å sende kjæresten kort på Valentinsdagen. Kilde: Wikipedia


217 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page