top of page
Search
  • Live Lepperød

Tolvsrøddagene 2021: Flagget til topps for nærmiljøet

Updated: Oct 27, 2021

Tolvsrøddagene 23.- 25. september 2021 ble til fantastiske markedsdager med mye folk i sentrum, i lokalbutikkene rundt og på utemarkedet. Lørdag hadde store og små tatt turen ut i finværet for å hilse på speidere og ploggere, korps og brannmenn og andre lokale virksomheter på Tolvsrød Torg.


Nils på 6 år hadde sin egen lille torgbod og solgte unna sine favorittleker. Han sto sammen med bestefar Arno, bonden og birøkteren, som solgte ferske gårdsegg og honning.


Tilbudsdagene varte hele tre dager til ende, og det var mye folk og stor trafikk langs hele Valløveien, som for anledningen var pyntet med flagg fra Våg frisør og helt opp til Olsrød Park. Butikkene bugnet av supre tilbud og folk kom i flokk og følge for å gjøre gode kjøp og lokale superdeals. Torsdag og fredag var det regn og litt surt og kaldt, særlig for de markedsbodene som hadde våget seg ut på Tolvsrød Torg disse dagene. Det snudde heldigvis på lørdag, som våknet til liv under en klar himmel og gryende sol.


Koselig på Tolvsrød torg.


Mitt Tolvsrød informerte om lokalforeningen Tolvsrød kultur & næring. Se mitt-tolvsrod.no

Spanske Susana kjøpte seg nye sko med ektemannens Jons velsignelse.

Eirill hadde tatt med seg kjæresten Noah fra Irland.

Koselig besøk på Mitt Tolvsrød av lokale beboere, han opprinnelig fra Canada og hun fra Nordkapp. - Jeg er så glad i magasinet og tar vare på alle jeg får, sa fruen.

Filmskaperen Erik Jacobsen slo av en prat med korpsleder Steinar Høiback, som skal spille Oscar II i hans neste filmprosjekt om Sven Foyn.

Aktiviteter for ungene

Det var på mange måter Barnas dag lørdag 25. september, en varm og trivelig markedsdag i strålende solskinn. Torget var fullt av foreldre med små og mellomstore barn, en god del innflyttere og lokale beboere i alle aldre. Folk skrøt av godt samhold i nærmiljøet, lokalbutikkene, Mitt Tolvsrød og Tolvsrøddagene. De lokale utstillere på torget ble også tatt godt i mot og de gjorde seg bemerket på flere måter - til glede for både barn og voksne.

Det vrimlet av unger på torget lørdag.

Rokkering er gøy, særlig med mor og far som tilskuere.

Denne guttungen traff midt i blinken på tubaen.

Full rokk for store og små.


Oseberg speidergruppe og Tvervedspeiderne kom tidlig på morgenen med kranbil (fra Slagen elektriske)! og fikk løftet på plass tømmerstokker til å sitte på, når ungene skal stekte pinnebrød på bålpanne. Speiderne bygde også en flott lavvo på stand og var et spennende innslag på plassen i sine fine speideruniformer og smarte speidertips.

Pinnebrød skal stekes på bålpanne.

Speiderne gjør seg klare til marked.

Speiderleder Sven Erik tester ut lavvoen.


Søndre Slagen skolekorps spilte opp med aspirantkorpset foran Coop kl 12 og siden på Tolvsrød Torg. Korpslederne stilte i flotte uniformer med korpsmedaljer, og lot ungene få kaste på blink med tennisballer i en stor tuba. Korpset loddet også ut en mini konsert med voksenkorpset til en heldig vinner!

Korpslederne i Søndre Slagen skolekorps stilte i flotte uniformer.

Aspirantene har allerede lært seg å spille på sine blåseinstrumenter.

Aspirantene i Søndre Slagen skolekorps har bare spilt sammen ett års tid, men holdt fint takt og tone.


Foran Søndre Slagen kirkes stand sto ungene i kø for å kaste stein på en tre-biskop, som spyttet ut godteri hver gang de traff han i panna! Ellers bød kirken på vafler og nypoppa pocorn til taffelmusikk fra sin nye organist. Ikke rart det var mye folk her!

Å kaste blink på biskopen var gøy.

Søndre Slagen kirke bød på vafler...

...og popkorn.

Camilla har til vanlig babysang i kirken for nybakte mødre og inviterte til sangstund for småbarna på torget.

Sogneprest Sjur og organisten.

«Ploggerne» fikk med seg ungene på å kaste på blink, rocke med ringer og slengball. Ikke minst fikk de ungene med seg til å plukke søppel og jogge (plogge). Til sammen ble det plukket 23 bæreposer med søppel i nabolaget. All ære til dem!


Ploggesjef Renate talte 23 bæreposer med søppel og annet grums. Her et lite utvalg i bæreposer sponset av Extra.

Ungene plukket søppel i nabolaget og spilte ploggebingo sammen med "ploggerne".

Noen ganger må man tett på for å treffe blink.


"Ploggerne" i sving med å brette bæreposer til å ta med på ploggetur.

Godt med en liten pustepause i "ploggernes" aktivitetsløype.

Marked med infostands

På torget ble det ellers solgt ferskvarer, strikk og søm, kaker og syltetøy, honning og ferske gårdsegg fra bortskjemte høner, som bonden Arno kalte dem.

Maria er glad i honning og kjøpte likegodt et par glass fra bonden og birøkter´n fra Kjønnerød gård.

Anniken og Maria sto på stand for å informere om regnskap og rådgivning fra det lokale byrået Saga Services, som nylig slo seg sammen med TH Regnskap øverst på torget.

Åshild solgte bamser, strikk og barnetøy.

Kakene til Solveig ble revet bort og julekaker ble tatt opp på bestilling.

Irene, Krister og Johnny fra Slagen elektriske. Jonas og Sebastian fra Teft Installasjon. Våre lokale elektrikere Slagen elektriske og Teft installasjon sto sammen på stand og informerte om el-tjenester og muligheter. Dermed fikk de synliggjort et godt, lokalt samarbeid i praksis - til inspirasjon for alle.


Roede delte ut informasjon om riktig kosthold og kursveiledning, og fikk 67 interessenter som ville være med i trekningen av flotte premier – og muligens gå på kurs!

Roede kursledere Kari og Gry...

... og Roede kursledere Marit og Jenny, informerte om riktige kostvaner 3 dager til ende.


Nöe Tønsberg hadde pop-up stand på torget og gjorde seg bemerket med salg av italienske håndsydde sko i lekre farger med god høyde, clutcher og fargerike sneakers.

Gro Berit solgte sko i alle farger og Guro lot seg begeistre.


Tapio´s Brannservice demonstrerte brannslokking av brann og førstehjelp, og gav gode råd om brannsikring.

Tapios Brannservice hadde mange gode råd om brannsikring og riktig utstyr.

Folk fikk prøve seg på å slukke en grytebrann og fikk gode råd på veien. Her var det mye viktig kunnskap å ta med seg.


Brannmann Tapio instruerte ungene i førstehjelp.


Aktiviteter ved Meny Tolvsrød

Vestfold Naprapati delte av sin kunnskap om hvordan bli kvitt muskel og leddsmerter og andre vondter i kroppen. Der ble det også utført prøvebehandlinger på kunder i teltet på plassen.

Mester Grønn holdt kurs i kransebinding av lyngplanter, en trivelig geskjeft nå på høsten.


Tolvsrøddagene ble avsluttet med en seiersdans av "ploggerne" eksakt kl 1600. - Jippi, nå åpner vi Norge - endelig er vi fri! Nå kan vi se framover igjen. Vi gleder oss til neste feiring av Tolvsrøddagene og ønsker alle våre innbyggere og besøkende velkommen tilbake. Vi tar gjerne imot tips og råd til hvordan vi kan gjøre disse dagene enda bedre. I første omgang planlegger vi julemarked, antakelig rundt den siste helgen i november. Vil du være med så si fra!

176 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page