top of page
Search
  • Live Lepperød

Ny sykkeltaxi til Slagen seniorsenter

I januar fikk Arvid Brekke en god idé. Hvorfor ikke søke om midler til en sykkeltaxi til

Slagen seniorsenter? 25. mai ble en splitter ny, elektrisk sykkel med sete høytidelig overrakt til nytte og glede for beboerne på senteret.

Tjenesteleder Jan Kristian Lund, Christine Lindefjell fra Sparebankstiftelsen og initiativtaker Arvid Brekke syns det er stas med en ny taxisykkel til Slagen seniorsenter. Seniorene Synnøve Tronstad (94) og Marit Vadtvedt (82) får teste sykkelen først.


- Jeg søkte om penger til en sykkeltaxi på Slagen seniorsenter og fikk 70 000 kr til en splitter ny el-sykkel fra Sparebankstiftelsen, forteller Arvid stolt. Idéen fikk han etter en

reportasje i TB om at stiftelsen i Frivillighetens år ville dele ut penger til noen som ikke var tilsluttet en organisasjon.


Christine Lindefjell fra Sparebankstiftelsen Nøtterøy og Tønsberg, initiativtaker Arvid Brekke og tjenesteleder ved Slagen seniorsenter Jan Kristian Lund.


Sparebankstiftelsen deler hvert år ut midler til idrett, kultur, entreprenørskap og frivillighet, og har så langt i år delt ut 12 millioner kroner til ulike formål i Tønsberg og Færder.

Dermed ble det sykkeltaxi på Slagen Seniorsenter. Christine Lindefjell fra Sparebankstiftelsen fikk æren av å prøve sykkelen med Arvid i passasjersetet før overrekkelse.


Den elektriske sykkelen er smidig, men litt tung, og det endte med en liten kantkræsj i innkjørselen, til latter og applaus fra beboerne som ventet med gåstolene sine på en prøvetur. Tjenesteleder Jan Kristian Lund tok vel imot doningen og gledet seg over nyvinningen. Den skal nok de eldre få mye glede av, mente han, og vinket tilbake til to damer i rosa som fikk kjøre taxi på parkeringen med Arvid.

Beboerne venter i spenning på taxi-sykkelen.

Frivillighetens mann

Arvid har i mange år vært besøksvenn på Slagen seniorsenter og tror at den nye el-sykkelen vil komme til stor nytte.

- Sykkeltaxien er tenkt som et gratis tilbud til eldre, og kan brukes sammen med besøksvenner, ansatte eller folk fra Frivillighetssentralen, foreslår han. - Det er viktig for eldre å komme seg ut. Sykkelen kan brukes både til handleturer, besøk og langturer. En rundtur ned til Vallø båthavn i finværet ville ikke vært dumt.


Til vanlig jobber Arvid som flymekaniker på Torp. Han er også en ivrig hobbyfotograf, syklist og friluftsmann. Det er ikke første gang han mottar penger fra Sparebankstiftelsen.

Han har blant annet laget en garasje og en gapahuk ved Trollsvann for turistforeningen.


Frivillighetsarbeid er en viktig del av hverdagen. 17. mai syklet han den Testtur med Arvid.

splitter nye sykkeltaxien under Frivillighetssentralens fane i borgertoget.

- Det var artig! Jeg håper sykkeltaxien vil bli mye brukt og godt synlig på Tolvsrød, sier han.


Trives på Slagen seniorsenter

Beboerne stortrives på seniorsenteret.


- Vi stortrives her. Her er det så godt å være, forteller damene på Slagen seniorsenter.

De sitter i ring i storstua og småprater med Christine fra Sparebankstiftelsen og koser seg med kaffe og sjokoladekake pyntet med bilde av den nye sykkeltaxien. Flere av dem

fikk testet sykkelen. De følte seg nesten som kongelige der de satt og vinket høytidelig fra «storsetet» foran på sykkelen.


De gleder seg stort over den nye taxisykkelen og tror den vil bli mye brukt. Det forutsetter imidlertid at det finnes frivillige som kan ta dem med ut på tur.

- Ellers så må Aina ta seg av syklinga. Vi vil på tur til brygga, ler damene.

Aina er kontaktperson for aktivitetene på senteret og ønsker seg flere frivillige sykkelverter til å sykle de eldre beboerne rundt. De trenger å komme seg ut.

- Det er bare å ta kontakt, så sørger nok Arvid for god opplæring, mener hun. - Aina, ropes det fra nabobordet. Der sitter mannfolka og koser seg.

Terje Andersen (77) og Poul Jensen (79), Aina Terland og Arvid Brekke med den nye stkkeltaxien på Slagen seniorsenter.


– Se her, snart skal vi holde sommerkonsert, sier Poul, som opprinnelig kommer fra Danmark og har kjørt tungtransport i alle år. Han synger i kor og elsker livet, forteller han. - Skal jeg synge en «kærlighetsvise» for deg?, spør han med glimt i øyet. Og kjærlighetsvise blir det på umiskjennelig dansk.

– Det er hyggelig å ha så mange fine damer rundt seg, flørter Poul og får en kjempeklem av Aina i retur.

Vil du være frivillig sykkelvert på senteret? Ta kontakt med Aina Terland på Slagen seniorsenter på telefon 33 34 83 70 .

54 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page